Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 5/6 

Welkom in groep 5 en 6. 

Op maandag, dinsdag en woensdag vind je in groep 5 en 6 juf Annemiek en op de donderdag en vrijdag juf Marieke. Groep 5 maakt rekenen en spelling in een apart lokaal bij juf Annelies. Ook komt meester Wesley geregeld in de klas helpen of hij leest individueel of in groepjes met kinderen. Op de dinsdag verzorgt meester Tim de gymles. 

Vanaf 8.15 uur gaat onze eigen ingang open en mogen we de klas in. We pakken ons Chromebook, en kijken wat er klaarligt op tafel. Er is tijd voor een praatje en we geven aan hoe we ons voelen. We hopen allemaal om 8.30 uur binnen te zijn, zodat we kunnen beginnen.  Op het bord staat klaar wat we die dag gaan doen of andere bijzonderheden. Ook krijgen we elke week een taakkaart met daarop taken waar we zelf verantwoordelijk voor zijn.  We werken met de methodes Kind op Maandag, Staal, Wereld in getallen, Estafette, Nieuwsbegrip, GOTD, Argus Clou, Goed gedrag, Kwink en 123zing.  

Op woensdag en donderdag hebben we gruitdagen. Dat betekent dat we op die dag fruit of groente tijdens de pauzehap eten. Een half jaar biedt school op deze dagen dit aan en het andere half jaar nemen we dit zelf mee 

Thuis oefenen we ook voor onze boekbespreking, spreekbeurt, topo-toetsen, Nieuwsbegrip en groep 6 maakt aan het einde van het schooljaar al een werkstuk over hun eigen woonplaats. Wat dus meestal Klazienaveen is.  

Lezen vinden we heel belangrijk. De juffen mogen graag voorlezen en er zijn op onze school veel leesmoeders die elke woensdag helpen voor de Leeskanjer. We hebben veel leuke nieuwe boeken in de klas, maar we gaan ook 1x in de 3 weken naar de bibliotheek.  

Feestjes vieren doen we ook graag! Op onze eigen verjaardag wordt onze stoel versierd, wordt er voor ons gezongen en mogen we trakteren. We zitten met 25 kinderen in de klas en om 10.00 uur mogen onze ouders/verzorgers dit feestje meevieren. We vieren/gedenken de christelijke feesten zoals Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. En leren over andere geloven. Ook gaan we elk jaar op schoolreisje, meestal in de maand juni. We maken een lampion voor Sint-Maarten, gaan op educatieve uitjes naar bijvoorbeeld het Hunebedmuseum of Gevangenismuseum, vieren de Koningsspelen en op de laatste woensdag van het schooljaar mogen we verkleed op school komen en vieren we alle verjaardagen van de juffen en meesters tijdens de Juffen- en meestersdag. 

De juffen laten weten wat er speelt in de groep via Parro. Hier zijn ze ook te bereiken of via de mail: 

Samen slaan we de handen in één en hopen we er een fijn schooljaar van te maken!