Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Even voorstellen....

 

Ik ben Mareen Koning en sinds twee jaar één van de leerkrachten op de basisschool de Kap. Ik werk op maandag en woensdag tot en met vrijdagochtend in groep 3. Op vrijdagmiddag geef ik les aan de plusgroep.
Sinds twee jaar ben ik werkzaam in het onderwijs. Dit bevalt mij erg goed. Ik vind het heerlijk om juf  te mogen zijn. De eerlijkheid en nieuwsgierigheid van de kinderen laten mij vaak zelf de ogen openen. Samen met de kinderen de wereld ontdekken, problemen oplossen en jezelf ontwikkelen vind ik ontzettend leuk. Elke dag is anders, wat elke dag speciaal maakt. 
Naast het onderwijs houd ik van gezelligheid en ik heb het liefst veel familie en vrienden om me heen. Ik ben altijd in voor een lange wandeling door het bos of door de landerijen. Daarnaast houd ik van zwemmen, lezen en winkelen. 

 Mijn naam is Annelies te Velde en ook ik sta voor groep 3 en 4 het komende jaar. Op maandag sta ik voor groep 4 en op dinsdag voor groep 3. Sinds vorig jaar ben ik werkzaam op de Kap en dat bevalt mij erg goed. Hiervoor heb ik 15 jaar gewerkt op de Praom, ook daar had ik groep 3,4 maar ook 5,6 en soms 7,8. Daarvoor heb ik nog 2 jaar in Apeldoorn gewerkt in groep 2. Het werken in het onderwijs is en blijft een boeiend, uitdagend en altijd weer een afwisselend beroep.

Thuis heb ik een man en drie dochters; Fleur van 12, Julia van 9 en Rosan van 5. Mijn vrije tijd gaat het meest op aan de sporten van de kinderen, maar dat is ook erg leuk! Verder ben ik gek op dieren en wandel ik graag met de honden, ook rijd ik af en toe samen met onze oudste dochter op ons paard. Verder hebben we nog poezen, konijnen, kippen en vissen. Erg gezellig die beestenboel!

Mijn naam is Alie de Vries. Komend schooljaar ga ik, tot februari, op dinsdag t/m vrijdagmorgen werken in groep 4.  

Vanaf februari 2018 ga ik samen met Marja Stadman,  werken in groep 1. Ik werk al vele jaren, met heel veel plezier, op school De Kap. Werken met kinderen is het mooiste wat er is, heerlijk die spontaniteit! Geen dag is hetzelfde.  Ook  vind ik het fijn om ze van alles te leren. Mijn man en ik heb 2 zonen, die inmiddels volwassen zijn. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen met onze hond Broez, lezen. Informatie:

Tot februari zijn de groepen 3 en 4 elke ochtend gesplitst. Op deze manier is er meer tijd en 

aandacht voor het aanleren van het leesproces in groep 3. We werken met de nieuwe methode Lijn 3. De kinderen gaan met buslijn 3 een jaar lang op reis door Leesstad. De vrolijke buschauffeur Ben Bus vertrekt vanaf het schoolplein en brengt de kinderen langs 12 haltes (12 thema’s). Bij iedere halte maken de kinderen kennis met de letters en woorden rondom het thema. Bovendien ontdekken en leren ze er van alles over de wereld om hen heen.

Naast het leren lezen wordt er veel aandacht besteed aan rekenen. We werken met de methode RekenZeker, maar stellen de doelen centraal. Wat moeten de kinderen precies kunnen als ze in groep 3 zitten? Deze doelen worden met de leerlingen besproken en spelenderwijs aangeboden aan de leerlingen. Daarbij is het rekenen met concrete materialen een uitgangspunt.

In groep 4 komt er naast het lezen, schrijven en rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen bij. De dag wordt afgewisseld van instructiemomenten en zelfstandig werken momenten. Ook in groep 4 wordt bij rekenen vanuit doelen gewerkt. Bij deze doelen wordt een passende verwerking gezocht.

Tot februari komen beide groepen in de middag samen. 

Deze middagen worden gebruikt voor het knutselen, samenwerken, muziek en circuit. In het circuit worden verschillende vakken aangeboden waarbij de leerlingen veelal automatiseren 

en/of samenwerken. De instructie hebben zij in de ochtend al gehad.
Vanaf februari worden de groepen 3 en 4 alle dagen gecombineerd.